Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σημειώθηκαν στη βόρεια χώρα την Παρασκευή, ενώ στο Αιγαίο επικράτησαν ισχυροί βοριάδες και η θερμοκρασία έπεσε αισθητά στην ανατολική χώρα. Το Σάββατο οι βροχές θα είναι πιο γενικευμένες στη βόρεια χώρα, ενώ οι ισχυροί βοριάδες θα διατηρηθούν.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, αναμένονται έως και τις πρωινές ώρες βροχές στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, τη δυτική Μακεδονία και λίγα παροδικά φαινόμενα στη Θεσσαλία (κυρίως στη δυτική). Το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, στην Ήπειρο (καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τμήματα), τη δυτική Μακεδονία (τοπικές καταιγίδες το απόγευμα), τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία (πολύ τοπικά και στην κεντρική), τη δυτική Στερεά (κυρίως στο εσωτερικό της) και στην κεντρική Μακεδονία και την ανατολική (πιο γενικευμένα στα βόρεια τμήματα της, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες). Επίπλεον, λίγες τοπικές μπόρες θα σημειωθούν και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου (κυρίως Αρκαδία). Οι βροχές θα συνεχιστούν κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία (στα δυτικά τμήματα της) μέχρι το βράδυ αλλά εξασθενημένες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και αφρικάνικη σκόνη στη νότια Ελλάδα (Κρήτη, Δωδεκάνησα κυρίως).

Η θερμοκρασία στα ανατολικά και βόρεια θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ενώ στη δυτική Ελλάδα θα υποχωρήσει λίγο στους 24-25 και τοπικά 26οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρεις διευθύνσεις με ένταση 5-7 και πρόσκαιρα σε τοπικό επίπεδο 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές 2-4 και παροδικά 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις μέχρι και το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός με βροχές κατά διαστήματα, πιο ισχυρές το μεσημέρι-απόγευμα, κυρίως στο εσωτερικό του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21-22οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *