Καλοκαιρία επικράτησε και σήμερα σχεδόν στο σύνολο της χώρας, όμως η θερμοκρασία παρουσίασε αισθητή πτώση στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Την Κυριακή θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα ηπεριωτικά, τοπικά έντονες, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει περαιτέρω πτώση εκτός από τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, εκτός από τα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική, Πιερία πιθανόν Θεσσαλονίκη) και τη βορειοανατολική Θεσσαλία όπου θα υπάρχουν νεφώσεις και είναι αυξημένη η πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Από τις πρόμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά των ηπειρωτικών τμημάτων της χώρας και από το μεσημέρι θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και Κεντρική (μεμονωμένες στη Θεσσαλονίκη και στα δυτικά τμήματα της) Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία (εκτός από τα ανατολικά τμήματα της), τη βόρεια Στερεά και την κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο θα είναι τοπικά έντονα και γενικευμένα (αλλά όχι ακραία), ενώ θα σημειωθούν τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλλία και τη δυτική Μακεδονία θα συνεχιστούν κατά τόπους μέχρι τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και δε θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 33-34 και τοπικά 35οC. Μόνη εξαίρεση θα αποτελέσει η Θράκη, όπου τοπικά θα φτάσει τους 37-38οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες γύρω από τα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33-34οC, ενώ η μέγιστη στα νότια και ανατολικά παραθαλάσσια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοααντολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν τις πρώτες πρωινές-πρωινές ώρες και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για μπόρες. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στη συνέχεια θα υπάρξει βελτίωση του καιρού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *