Πιο περιορισμένη ήταν η αστάθεια σε σχέση με την Παρασκευή, σήμερα, Σάββατο, με αξιόλογες μπόρες όμως να επηρεάζουν και την Αττική κυρίως τα βόρεια και ανατολικά τμήματα μετά από ένα μεγάλο διάστημα ανομβρίας. Την Κυριακή διαταραχή από τα βορειοδυτικά θα αυξήσει τους δείκτες αστάθειας αλλά και τοπικά τη διάτμηση επιφέροντας τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, μέχρι το ξημέρωμα θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στο Ιόνιο, οι οποίες τοπικά πιθανόν να επηρεάσουν και νησιά του Ιονίου, ενώ μικρότερη είναι η πιθανότητα για τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Από νωρίς το πρωί θα σημειώνοντααι βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και τα βόρεια τμήματα της δυτικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην ηπειρωτική χώρα και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες σε όλη την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως την ανατολική), τη δυτική Μακεδονία, τη Θράκη (κυρίως δυτική και βόρεια), την ανατολική Μακεδονία (κυρίως τα βόρεια τμήματα), στη βόρεια Πελοπόννησο (μπόρες κυρίως και κυρίως γύρω από τα ορεινά-πιο εκτεταμένα στα βορειοανατολικά), την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και τη Θάσο (σε πολύ τοπικό επίπεδο). Μπόρες θα σημειωθούν και στο εσωτερικό της Ηπείρου και πιθανόν της δυτικής Στερεάς (κυρίως στην οροσειρά της Πίνδου). Το βράδυ τοπικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές θα εντοπίζονται στην Εύβοια, τις Σποράδες και τη νοτιοανατολική Στερεά.

Οι καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία (πιθανόν πλημμρικά φαινόμενα-ισχυρές χαλαζοπτώσεις τοπικά σημαντικού-μεγάλου μεγέθπυς χαλάζι), την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Χαλκιδική και τη κεντροβόρεια Εύβοια θα είναι ισχυρές και χρειάζεται προσοχή. Στην περιοχή της ανατολικής και νότιας Χαλκδικής, τις Σποράδες και την Εύβοια (από την πλευρά του Αιγαίου) υπάρχει σημνατική πιθανότητα και για εμφάνιση υδροστροβίλων αλλά και τοπικών ανεμοστρόβιλων, ενώ γενικότερα θα σημειωθούν ισχυρές ριπές ανέμων.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 30-31 και τοπικά τους 32-33οC.

Οι άνεμοι στο κεντροβόρειο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ (στο βορειοδυτικό την ώρα των καταιγιδών θα ενισχυθούν σημαντικά), ενώ στο νότιο δυτικοί-βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός αρχικά με λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα αυξηθούν κυρίως στα βόρεια του νομού (βόρεια-βορειοανατολικά της Πάρνηθας) και υπάρχει πιθανότητα για παροδική μπόρα ή και καταιγίδα. Το απόγευμα προς το βράδυ καταιγίδες, τοπικά ισχυρές θα επηρεάσουν τα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα του νομού με πιθανότητα να επηρεαστούν και τα ανατολικά του νομού (πολύ μικρή η πιθανότητα για φαινόμενα στα ενδότερα του νομού). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32-33οC, με τη μέγιστη στα νότια παραθαλάσσια να είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνεόυν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς 2-4 και στα δυτικά τοπικά 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Άστατος καιρός με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες το πρωί, οι οποίες θα γενικευτούν και θα ενταθούν το μεσημέρι. Τα πιο πολλά φαινόμενα φαίνεται να εντοπίζονται στα ανατολικά του νομού, ενώ θα σημειωθούν και τοπικά ισχυρές χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 27-28οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *