Την Κυριακή, από νωρίς το πρωί θα σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε νότια και ανατολική Πελοπόννησο, νοτιοανατολική Στερεά, ενώ τοπικά έντονες βροχές σε ανατολική Θεσσαλία, κεντρική και ανατολική Μακεδονία, ενώ πιο τοπικά φαινόμενα από το μεσημέρι σε Κυκλάδες, αναοτλικό Αιγάιο και Δωδεκάνησα. Αξιόλογες βροχές θα εκδηλώνονται στην υπόλοιπη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία και την κεντρική και βόρεια Στερεά. Επιπλέον, μπόρες και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στη νότια, τη δυτική και ορεινή Κρήτη. Τέλος, μπόρες και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωνονται στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο μέχρι το μεσημέρι, ενώ σταδιακά θα βελτιωθεί ο καιρός στη δυτική Ελλάδα. Τα πιο ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στη νότια και ανατολική Πελοπόννησο και κυρίως στην Αττική και την κεντρική Εύβοια, ενώ ισχυρά θα είναι και στη Χαλκιδική, τις Σποράδες και το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (Σάμο, Ικαρία), τα βόρεια Δωδεκάνησα και πιθανόν τις βόρειες Κυκλάδες. Η περιοχή που δε θα επηρεαστεί καθόλου από ότι φαίνεται είναι η Θράκη εκτός από τα πιο δυτικά τμήματά της.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι προς το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση, θα φτάνει τους 18-19οC εκτός από τη Θράκη στην οποία δεν αναμένονται φαινόμενα και ο υδράργυρος θα φτάσει τους 22-23οC.

ΑΤΤΙΚΗ: Μπόρες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από νωρίς το βράδυ στο νομό, οι οποίες θα είναι πιο επίμονες στα βόρεια (πίσω από την Πάρνηθα κυρίως) και δυτικά του νομού. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα σημειωθεί έντονο πέρασμα καταιγιδών, ενώ μετά από μια πιθανή πάυση των φαινομένων από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι θα εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Από το απόγευμα και έπειτα ο καιρός θα γίνει πιο άστατος και οι βροχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Η ηλεκτρική δραστηριότητα θα είναι σημαντική αλλά όχι ιδιαίτερα έντονη, ενώ χαλάζι θα πέσει τοπικά και θα είναι μικρής διαμέτρου. Υδροστρόβιλοι είναι αρκετά πιθανό να σχηματιστούν στο Σαρωνικό. Η θερμοκρασία την Κυριακή στο νομό θα κυμανθεί από 15 έως 18οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5-6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ (την ώρα των καταιγιδών θα ενισχύεται περαιτέρω), με εξασθένηση από το απόγευμα και μετά που θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Βροχές, τοπικά ισχυρές μέχρι και το μεσημέρι με λίγες καταιγίδες κυρίως στο Θερμαϊκό και τα ανατολικά του νομού. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 15 έως 18οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4-5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *