Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας, ενώ εμφανίστηκαν και μικροπλημμυρικά φαινόμενα. Την Τρίτη, ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί σε μεγάλο μέρος του ηπειρωτικού κορμού αλλά και σε νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αναμένονται αρχικά βροχές και τοπικές καταιγίδες στο βορειοανατολικό Αιγαίο (Λήμνος, Θάσος, Σαμοθράκη, ανατολική Χαλκιδική) και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία και στη συνέχεια τις πρωινές ώρες λίγο πριν το μεσημέρι σε Σποράδες, νότια Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως γύρω από τα ορεινά) και κεντρική Εύβοια (από την πλευρά του Αιγαίου), οι οποίες θα είναι τοπικά έντονες. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην ηπειρωτική χώρα και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά, σε μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου (περισσότερα και πιο γενικευμένα σε όλη την ανατολική Πελοπόννησο), το εσωτερικό της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (γύρω από τα ορεινά), τη δυτική Μακεδονία, τη βόρεια και ανατολική Θράκη ενώ αρκετά πιο τοπικά και γυρώ από τα ορεινά θα είναι τα φαινόμενα σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (στη νότια θα είναι πιο γενικευμένα). Επιπλέον, τοπικές μπόρες και καταιγίδες θα σημειωθούν στην Άνδρο και την Τήνο (πιθανότητα και για τη Νάξο πολύ τοπικά), τη Χίο, τη Λέσβο και το εσωτερικό και τα βόρεια τμήματα της Κρήτης (πιο γενικευμένα στο νομό Ηρακλείου), αλλά και πιο περιορισμένα στα νησιά του Ιονίου. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Τα πιο έντονα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην ανατολική Στερεά, την ανατολική-βορειοανατολική Πελοπόννησο, όπου είναι αρκετά πιθανό να σημειωθούν τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και έντονες χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάνει στα ηπειρωτικά τους 30-32 και τοπικά στη Θράκη τους 33-34οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις (βλ. χάρτη καιρού παρακάτω) 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αρχικά αραιές νεφώσεις οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν αρχικά μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στη βόρεια-βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, αλλά και γύρω από τον Υμηττό, ενώ στη συνέχεια θα επηρεαστούν και οι περισσότερες περιοχές του νομού (προφανώς δε θα είναι ίδια η κατανομή των φαινομένων, μικρότερη πιθανότητα για φαινόμενα συγκεντρώνουν η ανατολική Αττική και τα νότια-νοτιοδυτικά προάστια, ενώ το απόγευμα προς το βράδυ θα υπάρξει παροδική αστάθεια και μέσα στο Σαρωνικό). Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και ικανά να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ θα σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις (πιθανότητα για σημαντικού μεγέθους χαλάζι). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 29oC . Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Διάσπαρτες νεφώσεις (πιθανότητα για τοπικές μπόρες) αρχικά οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι γύρω από τα ορεινά και στο εσωτερικό του νομού, με πιθανή επέκταση προς την πόλη και θα σημειωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28-29οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *