Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν σε μεγάλο μέρος της χώρας, με πειροχές της Πιερίας, της ανατολικής Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας να δέχονται πολύ μεγάλα ποσά βροχής. Βροχές και παροδική καταιγίδα σημειώθηκε και στην Αττική μετά από πολλούς μήνες. Το Σάββατο θα σημειωθούν εκ νέου βροχές και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο, ενώ ισχυρές βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες θα εκδηλώνονται και στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Από τις πρωινές ώρες θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες στη δυτική Στερεά, τη δυτική-βορειοδυτική Πελοπόννησο και τα νότια νησιά του Ιονίου. Τοπικές βροχές θα σημειώνονται κατά διαστήματα στη Θεσσαλία, την Εύβοια (κυρίως στην προσήνεμη πλευρά), τη δυτική Μακεδονία (μέχρι το μεσημέρι κυρίως) και την υπόλοιπη Μακεδονία (πιο αξιόλογες στα δυτικά και βόρεια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας)-Θράκη (λιγότερες βροχές), ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλώνονται και στην κεντρική Στερεά και τη βόρεια Πελοπόννησο. Τις βραδινές ώρες θα σημειώνονται εκ νέου τοπικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο. Τοπικές μπόρες ενδέχεται να σημειωθούν στις δυτικές και νότιες Κυκλάδες, στη Λέσβο, αλλά και στην ανατολική-βορειοανατολική Πελοπόννησο και τη νοτιοανατολική Στερεά τις βραδινές ώρες. Πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές και στην δυτική Κρήτη. Στην περιοχή της ανατολική Θεσσαλίας θα πέσει πολύ νερό και ήδη έχει πέσει αρκετό οπότε χρειάζεται προσοχή.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση στα βόρεια, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-7 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο από μεταβλητές με ένταση 2-4 μποφόρ. Στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ στο νότιο από νοτιοδυτικές με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Διάσπαρτες νεφώσεις στο λεκανοπέδιο, οι οποίες στα βόρεια θα είναι αυξημένες και χαμηλές (περιορισμένη ορατότητα-πιθανότητα για ψιλόβροχο γύρω από τα ορεινά). Κατά τη διάρκεια των απογευματινών και κυρίως βραδινών ωρών ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες στα δυτικά και βόρεια του νομού, οι οπόιες υπάρχει μικρή πιθανότητα να επηρεάσουν και τον υπόλοιπο νομό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22-23οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός με λίγες βροχές κατα βάση ασθενούς έντασης (ψιλόβροχο κυρίως) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες (πιο αξιόλογες στα ορεινά-ημιορεινά). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *