Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται στη δυτική-βορειοδυτική χώρα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές, όπως η Κέρκυρα. Την Παρασκευή ο καιρός θα επιδεινωθεί και στην ανατολική Στερεά και την υπόλοιπη Πελοπόννησο, αλλά και στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου μέχρι τώρα δεν έχουν δεχθεί φαινόμενα.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή αναμένονται από τα μεσάνυχτα βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο. Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα επηρεάσουν σταδιακά το σύνολο της Πελοποννήσου (όσο πιο βορειοανατολικά τόσο πιο αργά), ενώ από τις προμεσημβρινές ώρες και την ανατολική Στερεά. Βροχές κατά διαστήματα θα σημειώνονται σε Θεσσαλία, δυτική Μακεδονία και από τις πρωινές ώρες σε κεντρική Μακεδονία και στη συνέχεια και στην ανατολική και τη Θράκη. Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και βόρεια τμήματα των Κυκλάδων, ενώ τοπικές βροχές προς το βράδυ θα σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού-βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην Πιερία την ανατολική Θεσσαλία από τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειώνονται βροχές, οι οποίες μέσα στην ημέρα θα ενισχυθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες (βλ. αναλυτικό χάρτη). Στην Κρήτη μόνο στα δυτικά πιθανόν να σημειωθεί παροδική βροχή, ενώ στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές, αλλά μεμονωμένες καταιγίδες θα συνεχίσουν να σημειώνονται μέχρι και το βράδυ στα νησιά του Ιονίου και κυρίως στην Κέρκυρα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη δυτική Στερεά και την Ήπειρο και πιθανόν και τη δυτική-βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία σε πτώση στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα όπου το μεσημέρι δε θα ξεπεράσει τους 15-16 και τοπικά 17οC, εκτός από τη Θράκη όπου θα φτάσει τους 18-19οC. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 23-24, ενώ στη βόρεια Κρήτη λόγω των νοτιάδων (καταβάτες) θα φτάσει τους 27-28 και τοπικά 29οC.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο βόρειο από ανατολικές-βορειοανατολικές με ένταση 5-7 μποφόρ. Στο βόρειο Ιόνιο θα πνεόυν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ στο νότιο από νοτιοδυτικές με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες, οι οποίες θα αυξηθούν από τις πρωινές ώρες και προς το μεσημέρι θα σημειωθούν μπόρες, ενώ υπάρχει πιθανότητα και για τοπικές καταιγίδες, οι οποίες θα εστιάζονται κυρίως στα ανατολικά και νότια, επηρεάζοντας όμως και το ύπολοιπο μέρος του νομού. Προς το απόγευμα θα σημειωθούν εκ νέου μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Από το βράδυ θα υπάρξει βελτίωση του καιρού, όμως θα παραμείνουν νεφώσεις ειδικά στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23-24οC. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός από τα μεσάνυχτα με βροχές κατά βάση μέτριας έως και πρόσκαιρα ισχυρούς έντασης κατά διαστήματα από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανοιχτά του Θερμαϊκού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 17-18οC. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα προς το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *