Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τα περισσότερα και πιο έντονα φαινόμενα να εστιάζονται στη δυτική Ελλάδα και κυρίως στην Ήπειρο. Την Τρίτη η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αναμένονται από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και σε πιο τοπικό επίπεδο στην Ήπειρο, ενώ βροχές έως μέτριας έντασης θα σημειώνονται στη Θεσσαλία. Επιπλέον, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη, οι οποίες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα έως και το βράδυ. Προς το μεσημέρι οι βροχές στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στην Ήπειρο θα γενικευτούν και θα ενταθούν. Από το απόγευμα βροχές θα σημειωθούν σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, τη Στερεά (τοπικά έντονες στην Αττική και την κεντρονότια Εύβοια), τη Θεσσαλία (περισσότερες στη δυτική) και πρόσκαιρα πιθανόν στη δυτική Μακεδονία (κυρίως στα νότια τμήματα) και την κεντρική Μακεδονία (κυρίως στα νότια και δυτικά τμήματα). Τέλος, βροχές το βράδυ θα εκδηλωθούν και στις στις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες και καταιγίδες στη δυτική και νότια Κρήτη, αλλά και στα νότια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας προς τα μεσάνυχτα. Τοπικές ασθενείς μπόρες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στα Δωδεκάνησα από το πρωί. Τα πιο έντονα φαινόμενα θα εντοίζονται στη νότια και δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, το Ιόνιο και τη Θράκη, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στη νότια Πελοπόννησο και πιθανόν στη δυτική και νότια Κρήτη.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή, εκτός από τα βόρεια-βορειοδυτικά που θα σημειώσει μικρή πτώση.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, εκτός από τα βορειοδυτικά (Θεραμαϊκός Κόλπος) όπου θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί με ένταση 2-4 μποφόρ. Στο νότιο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ στο βόρειο από μεταβλητές με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις από το πρωί με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας, τα οποία θα εκλείψουν προς γρήγορα και θα ξεκινήσουν να σημειώνονται μπόρες αρχικά στα βόρεια του νομού, ενώ από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα γενικευτούν. Από το απόγευμα θα σημειώνονται τοπικές μπόρες, οι οποίες θα είναι ισχυρές κατά διαστήματα το βράδυ. Υπαρκτή πιθανότητα για τοπική καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ προς τα μεσάνυχτα θα εξασθενήσουν.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες μέχρι τις πρωινές ώρες. Στη συνέχεια θα επικρατήσει νεφελώδης καιρός, ενώ ασθενούς έντασης βροχή θα σημειωθεί από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13οC. Οι άνεμοι θα πνεόυν αρχικά από μεταβλητές, ενώ από το μεσημέρι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *