Μεγάλα ύψη βροχής σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ δεν έλειψε το χαλάζι και οι έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα την Τετάρτη. Παρόμοιο σκηνικό αναμένεται και την Πέμπτη σε αρκετές περιοχές της χώρας, αν και η αστάθεια θα είναι λίγο πιο περιορισμένη σε σχέση με τη σημερινή μέρα.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών θα σημειώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο και πιθανόν στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα, θα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός με νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Στερεά και τη βόρεια Πελοπόννησο. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά όλης της χώρας και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, την Ήπειρο(πιο έντονα φαινόμενα), την Πελοπόννησο(κυρίως στα κεντρικά και δυτικά τμήματα), τη Στερεά (κυρίως στα δυτικά τμήματα της, στην ανατολική θα είναι πιο παροδικά και περιορισμένα τα φαινόμενα), τη Θεσσαλία και τη Θράκη. Πιθανότητα για μπόρες και στα ορεινά της Κρήτης και νοτιοανατολικά από αυτά. Από το βράδυ και προς τα μεσάνυχτα θα υπάρξει βελτίωση του καιρού παντού.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29-30οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών, ενώ στη συνέχεια θα επικρατήσει αίθριος καιρός, όμως σταδιακά μέχρι το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για μπόρα κυρίως στα κεντρονότια, αλλά και στη δυτική Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29-30οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις αρχικά, που θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδα κυρίως γύρω από τα ορεινά και τα ανατολικά τμήματα της πόλης (συμπεριλαμβανομένου του κέντρου). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28οC, ενώ στο κέντρο της πόλης η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι το μεσημέρι με ένταση 2-3 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια από νότιες με την ίδια ένταση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *