Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σημειώθηκαν στη δυτική Ελλάδα αλλά και σε αρκετά νησιά του Αιγαίου. Την Παρασκευή, τα φαινόμενα θα είναι πιο εκτεταμένα και πιο έντονα, ενώ οι νοτιάδες θα ενισχυθούν σημαντικά.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αναμένονται τις πρώτες πρωινές έως πρωινές ώρες βροχές και τοπικές καταιγίδες σε δυτική Στερεά, Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Πελοπόννησο, ενώ μπόρες θα σημειώνονται στις Κυκλάδες (εκτός από τις νοτιοανατολικές), στα νησιά του ανατολικού-βορειοανατολικού Αιγαίου. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ δεν αποκλείεται παροδική και τοπική καταιγίδα να εκδηλωθεί και στις Κυκλάδες. Από το μεσημέρι και προς το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές σταδιακά σε δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία (κυρίως στα βόρεια και δυτικά τμήματά της) και μέχρι το απόγευμα και στην υπόλοιπη Μακεδονία. Επιπλέον, μπόρες θα εκδηλωθούν στη Θράκη, με πιθανότητα για καταιγίδα στα νοτιοανατολικότερα τμήματά της. Το απόγευμα οι βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα θα ενταθούν (χωρίς όμως να αναμένεται κάτι ακραίο). Το βράδυ γενικευμένες βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, στα οποία ήδη από το μεσημέρι θα εκδηλώνονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Τέλος, λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά και Εύβοια το βράδυ, ενώ τοπικά ισχυρές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Χαλκιδική και την ανατολική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα εκτός από τη δυτική Ελλάδα, όπου τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα είναι μικρότερα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες-νοτιοδυτικές με ένταση 6-7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Άστατος (εναλλάγες ηλιοφάνειας με συννεφιά) καιρός από την αρχή της ημέρας με πιθανότητα για μπόρες το πρωί στην ανατολική και νότια (προς Λαύριο-Σούνιο) Αττική. Από το μεσημέρι τοπικές μπόρες θα σημειωθούν κυρίως γύρω από τα βόρεια ορεινά, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να σημειωθούν μπόρες και σε νοτιότερα τμήματα του λεκανοπεδίου. Προς τα μεσάνυχτα θα συννεφιάσει σε όλο το νομό και θα σημειωθούν μπόρες στα δυτικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18-19οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας έως το μεσημέρι, οπότε και θα συννεφιάσει και το απόγευμα προς το βράδυ θα σημειωθούν βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16-17οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ προς το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *