Γενικά αίθριος καιρός επικράτησε, την Τετάρτη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εκτός από κάποιες βροχές τις πρωινές ώρες στα νοτιότερα τμήματα της χώρας. Την Πέμπτη ο καιρός θα επιδεινωθεί κυρίως στη δυτική Ελλάδα, αλλά και τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες.

Την Πέμπτη, αναμένονται μπόρες από την αρχή της ημέρας στο Ιόνιο, οι οποίες θα επηρεάζουν κατά διαστήματα την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά (και την Φωκίδα), τα δυτικότερα τμήματα της Θεσσαλίας (ορεινά) και της δυτικής Μακεδονίας (ορεινά) και τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο. Σταδιακά από το απόγευμα και προς το βράδυ οι μπόρες θα μετατραπούν σε καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ προς τα μεσάνυχτα καταιγίδες θα σημειωθούν και στο υπόλοιπο Ιόνιο. Παράλληλα, από το μεσημέρι και προς το απόγευμα θα εκδηλώνονται τοπικές μπόρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα (εκτός από τα νοτιότερα τμήματα), τις Κυκλάδες (κυρίως στις νότιες και ανατολικές), τη δυτική και νότια Κρήτη και τη νότια Πελοπόννησο, οι οποίες θα είναι πιο αξιόλογες το βράδυ. Προς τα μεσάνυχτα λίγες τοπικές βροχές πιθανόν θα σημειωθούν και στην υπόλοιπη δυτική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις, με πιθανότητα για τοπική βροχή στη νοτιοανατολική Θράκη το απόγευμα.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάσει το μεσημέρι τους 16-17 και τοπικά 18-19οC, ενώ το πρωί θα σημειωθεί εκ νέου παγετός κυρίως στη βόρεια χώρα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ και στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με ένταση 5-7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17-18οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και το βράδυ στα νότια 5-6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις κυρίως προς τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15οC. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ασθενή ένταση, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *