Εκτεταμένες ομίχλες σχηματίστηκαν για άλλη μια μέρα στο Αιγάιο αλλά και σε ηπειρωτικά τμήματα της χώρας το Σάββατο, ενώ για άλλη μια μέρα επικράτησαν πολύ θερμές συνθήκες ειδικά στη δυτική Ελλάδα. Την Κυριακή η κύρια διαφορά με το Σάββατο θα είναι η επικράτηση των βοριάδων στο Αιγαίο, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα και την απουσία ομιχλών και περιορισμένης ορατότητας στο πέλαγος μετά από αρκετές ημέρες.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, αναμένονται αραιές νεφώσεις και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη χώρα. Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες θα είναι πιο αυξημένες οι νεφώσεις ενώ στη συνέχεια παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα σχηματιστούν και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Λίγες νεφώσεις θα σχηματιστούν και στα προσήνεμα στο βορειοανατολικό άνεμο τμήματα της κεντρικής και νότιας Εύβοιας (κυρίως γύρω από τα ορεινά), στις Κυκλάδες και την Κρήτη (γύρω από τα ορεινά). Περιορισμένη ορατότητα και χαμηλές νεφώσεις-τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν τις πρωινές και βραδινές ώρες σε Θεσσαλία (θεσσαλικό κάμπο), Μακεδονία (το βράδυ), ενώ πιθανότητα υπάρχει το βράδυ και στη δυτική-νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Μικρές ποσότητες αφρικάνικης σκόνης θα εντοπίζονται στη βόρεια χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια πολύ υψηλά επίπεδα στα δυτικά ηπειρωτικά με τον υδράργυρο να φτάνει τους 27-28 και τοπικά 29-30οC. Στα ανατολικά ηπειρωτικά θα σημειθεί μικρή πτώση.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ, εκτός από τα νοτιοανατολικά που θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι με ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά ανατολικοί άνεμοι με ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια από μεταβλητές 2-3 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις (υψισυννεφιές που θα ανακλούν μερικώς την ηλιακή ακτινοβολία) και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23-24 και τοπικά 25οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο αυξημένες έως τις απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και υψηλή υγρασία τις πρωινές και βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με πολύ ασθενή ένταση, εκτός από το μεησμέρι και το απόγευμα που θα πνέουν νότιοι με ένταση 2 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *