Βροχές και καταιγίδες πλήττουν, την Τετάρτη, τη δυτική Ελλάδα με τοπικά ισχυρές βροχές αλλά και χαλαζοπτώσεις (Κέρκυρα). Την Πέμπτη, τα φαινόμενα θα σταματήσουν στη δυτική χώρα και θα περιοριστούν πιο εξασθενημένα στη ανατολική και νότια χώρα.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, μετά τα μεσάνυχτα αναμένονται τοπικές βροχές στη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία (γρήγορα θα σταματήσουν), τα δυτικά (Πέλλα, Ημαθία, Πιερία) και νότια (Χαλκιδική) τμήματα της κεντρικής Μακεοδονίας (λίγες τοπικές μπόρες), ενώ λίγες τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν και στα νότια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας. Ταυτόχρονα, μετά τα μεσάνυχτα θα σημειωθούν βροχές και στην ανατολική Στερεά και Εύβοια (ισχυρές στη νοτιοανατολική, όπου θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες), την ανατολική Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη. Από τις πρωινές ώρες βροχές θα εκδηλώνονται στο μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης, τις Κυκλάδες, την ανατολική Θεσσαλία, ενώ μέχρι και το μεσημέρι τοπικές μπόρες θα επιμείνουν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθνεήσουν στις περισσότερες περιοχές, ενώ λίγα τοπικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στα Δωδεκάνησα. Τέλος, λίγες τοπικές μπόρες θα σημειωθούν και νησιά του ανατολικού Αιγαίου (Χίο και Ικαρία). Λίγες τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν και στην Κρήτη (κυρίως στη νότια). Στη δυτική Ελλάδα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, μ ε πιθανότητα για λίγες σποραδικές καταιγίδες μετά τα μεσάνυχτα στο Ιόνιο. Τέλος, το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς μπόρες γύρω από τα ορεινά της Θράκης και της Χαλκιδικής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνεόυν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ με την ίδια ένταση και διεύθυνση στο νότιο θα πνέουν ως το μεσημέρι. Από το απόγευμα στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Βροχές, τοπικά ισχυρές (στη δυτική Αττική και στο Σαρωνικό κυρίως) έως το μεσημέρι. Στη συνέχεια θα περιοριστούν οι μπόρες (πιο ασθενείς-όχι καταιγίδες) στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα (κοντά στα ορεινά), ενώ στον υπόλοιπο νομό σταδιακά ο καιρός θα γίνει σπαστός και οι νεφώσεις προς το βράδυ θα διαλυθούν. Πιθανότητα για μικροπλημμυρικά επεισόδια στη βορειοδυτική Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ μέχρι το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια θα πνέουν από μεταβλητές 2-3 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις έως τις προμεσημβρινές ώρες με λίγες τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει εκτός από τα γύρω ορεινά που ενδέχεται να σημειωθούν ψιχάλες ή πολύ ασθενή τοπικά φαινόμενα. Το απόγευμα και έπειταο καιρός θα βελτιωθεί παντού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 και τοπικά 16οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 μποφόρ έως το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε νότιους με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *