Το σύνολο της χώρας επηρέασε η κακοκαιρία που πλέον βρίσκεται σε αποδρομή, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, αλλά χωρίς ακρότητες. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στην αναοτλική νησιωτική χώρα και τη Θράκη θα επιμείνουν τοπικά φαινόμενα.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αναμένονται έως τις πρωινές ώρες τοπικές μπόρες στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική-νοτιοδυτική Πελοπόννησο, ενώ μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην ανατολική Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Το πρωί παροδικές βροχές πιθανόν να εκδηλωθούν και στη δυτική Κρήτη. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν και θα σταματήσουν, ενώ μπόρες από το απόγευμα και το βράδυ θα σημειώνονται στο βορειοανατολικό Αιγάιο και βροχές πρόσκαιρα την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Πάντως, σε όλη τη χώρα και στις προαναφερθείσες περιοχές θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα φτάνει τους 18-19 και τοπικά τους 20οC, όμως οι ελάχιστες θερμοκρασίες το πρωί θα είναι αρκετά χαμηλές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 και στο βόρειο το βράδυ 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές 5-6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19-20οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 και στα δυτικά 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *