Ένα πολύ βαθύ για τα ελληνικά δεδομένα βαρομετρικό χαμηλό, απότοκο της νότιας κίνησης του πολικού αεροχείμαρρου θα σχηματιστεί στο βόρειο Αιγαίο, με αποτέλεσμα τους θυελλώδεις ανέμους, την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια στο μεγαλύτερο μέρος της ορεινής ηπειρωτικής χώρας.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, αναμένονται τις πρωινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, τη νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τη δυτική Κρήτη το ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη, ενώ τοπικές βροχές σε Θεσσαλία και Μακεδονία. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα ένταθούν στη βορειοδυτική χώρα και στη συνέχεια στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Πέρασμα από βροχές τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο. Αργά το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη, ενώ παροδικά έντονα φαινόμενα στην Κρήτη και τις Κυκλάδες. Στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις με πιθανόν μεγάλο χαλάζι. Χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και πρόσκαιρα τοπικά και της κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι το μεσημέρι, όμως από το απόγευμα στα βόρεια και στη συνέχεια και στα δυτικά θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 6-9 και αργά τη νύχτα στο ανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα 10 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι με ένταση 5-7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι και από τα βόρεια σε βόρειους-βορειοδυτικούς 6-8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα όμως, αφού το βράδυ θα σημειωθεί εκ νέου πέρασμα βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση αρχικά 4-6 μποφόρ, ενίσχυόμενοι το βράδυ 6-8 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές το πρωί, οι οποίες πρόσκαιρα θα ενταθούν το απόγευμα προς το βράδυ και υπάρχει πιθανότητα για καταιγίδα στη Χαλκιδική. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα για λίγο θα χιονίσει μέχρι τα 400 μέτρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι έως τους 17οC και θα σημειώσει απότομη πτώση το απόγευμα οπότε και αργά το βράδυ δε θα ξεπερνά τους 4οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 4-7  μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους-βορειοδυτικούς 6-8 μποφόρ.

ΚΥΡΙΑΚΗ

 • Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι (7-9 μποφόρ)
 • Μπόρες
  • Ιόνιο
  • Δυτική Πελοπόννησο
  • Δυτική Στερεά
  • Ανατολικό Αιγαίο
 • Χαμηλές θερμοκρασίες
  • Αθήνα: 8-13οC
  • Θεσσαλονίκη: 3-8οC
  • Φλώρινα: -3-2οC

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

Φλώρινα

Πτολεμαΐδα

Κεντρική Μακεδονία (> 300-400μ)

Ήπειρος (>500-600μ)

Θράκη (>100-300μ)

Υπόλοιπα ορεινά (>700-900μ)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *