Χωρισμένη στα δύο θα είναι η χώρα την Κυριακή, αφού στα βόρεια θα σημειωθούν λασποβροχές, ενώ στα κεντρικά και νότια θα σημειωθούν τοπικά τα πρώτα 30αρια και θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας παρά τη θολή ατμόσφαιρα λόγω της αφρικάνικης σκόνης.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, αναμένονται βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης στη Μακεδονία, τη βόρεια Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Θράκη. Από το απόγευμα, πάντως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και αραιές νεφώσεις, πιο αυξημένες στη δυτική Στερεά, όπου θα σημειωθούν τοπικές ψιχάλες ή και ασθενείς βροχές. Σημαντική θα είναι η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στη δυτική Ελλάδα, ενώ οι βροχές θα έχουν τη μορφή λασποβροχής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στην κεντρική και νότια χώρα όπου θα φτάνει τους 27-29 και τοπικά τους 30οC, ενώ στη βόρεια δε θα ξεπερνά λόγω της συννεφιάς τους 20-22οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-7 και τοπικά στο βόρειο 8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο αυξημένες το πρωί και σημαντική μεταφορά αφρικάνικης σκόνης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός με βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης μέχρι και το μεσημέρι. Στη συνέχεια θα υπάρχουν και ανοίγματα στον καιρό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *