Με αραιές νεφώσεις, πιο αυξημένες στη βόρεια-βορειοδυτική χώρα και λίγες ασθενείς λασποβροχές-λασποψιχάλες κύλησε η Μεγάλη Πέμπτη στη χώρα μας. Την Μεγάλη Παρασκευή θα επικρατήσει παρόμοιο σκηνικό με περισσότερη ηλιοφάνεια όμως ειδικά από το μεσημέρι και μετά, όμως οι συγκεντρώσεις αφρικάνικης σκόνης θα είναι μεγαλύτερες.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, αναμένονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με πιο αισθητή τη μεταφορά αφρικάνικης σκόνης, αλλά και παροδικά αυξημένες νεφώσεις μέσα στη νύχτα εώς το πρωί στη δυτική, τη βόρεια χώρα και μέχρι τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και τη Στερεά, ενώ το μεσημέρι στη Θράκη. Κατά το χρονικό διάστημα αυτό θα σημειωθούν τοπικές-παροδικές λασποψιχάλες και τοπικές ασθενείς λασποβροχές στη δυτική Μακεδονία, τα βόρεια τμήματα της Ηπείρου, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και τα βόρεια τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Το μεσημέρι-απόγευμα θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές ασθενείς μπόρες στη δυτική Μακεδονία (κυρίως στα βόρεια τμήματα της) και τα μεσάνυχτα στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 22-23 και στα νότια και δυτικά τους 24-25 και τοπικά 26οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες-νοτιοανατολικές 5-7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφώσεις κατά διαστήματα πιο αυξημένες, αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας (ειδικά το μεσημέρι). Μικρή πιθανότητα για λίγες τοπικές λασποψιχάλες το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22-23οC, ενώ η μέγιστη στα νότια παραθαλάσσια θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις μέχρι και τις πρωινές ώρες με ψιχάλες και τοπικές ασθενείς λασποβροχές. Από το μεσημέρι θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοαναοτολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *