Με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια-βορειοαναοτλικά τμήματα της χώρας και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κύλησε και η Τρίτη. Την Τετάρτη σταδιακά θα επικρατήσουν βοριάδες στο Αιγαίο, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, ενώ θα υπάρχει αστάθεια στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με παροδικές αραιές νεφώσεις. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου (δυτική Θεσσαλία, κεντρική Στερεά-Φωκίδα, δυτική Μακεδονία), τη βορειοανατολική Θεσσαλία, στα ανατολικά-νοτιοανατολικά τμήματα του εσωτερικού της Πελοποννήσου και την κεντρική Μακεδονία. Τα περισσότερα φαινόμενα θα αφορούν κυρίως τα ορεινά των τμημάτων αυτών, εκτός από τη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία που θα είναι πιο γενικευμένα. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα (33-34 και τοπικά 35-36οC).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις έως τις πρωινές ώρες και λίγες νεφώσεις εκ νέου το μεσημέρι-απόγευμα. Η θεμροκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33-34οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, εκτός από το μεσημέρι στα νότια παραθαλάσσια και τα δυτικά του νομού που θα πνέει ασθενής νοτιάς (αύρα).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν στα ορεινά και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα βορειανατολικά τμήματα και στο εσωτερικό του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *