Πολύ πιο τοπικά και περιορισμένα ήταν τα φαινόμενα την Παρακσεύη στη χώρα, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, θυμίζοντας λίγο περισσότερο ότι ακόμη διανύουμε το καλοκαίρι. Το Σάββατο η αστάθεια θα εντοπίζεται κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει περίπου στα ίδια επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, αναμένονται τις πρωινές ώρες μπόρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (Χίο, Ικαρία, Σάμο) και τοπικά στις βόρειες και ανατολικές Κυκλάδες, ενώ μικρή είναι η πιθανότητα για τοπική μπόρα στη νότια Ήπειρο. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, το εσωτερικό της Πελοποννήσου (και το νότιο-νοτιοδυτικό τμήμα), εσωτερικό της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς (και το νότιο-νοτιοδυτικό τμήμα), τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και πιθανόν τα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ άστατος θα είναι ο καιρός και στα νότια τμήματα (νότια από τα Λευκά Όρη και τον Ψηλορείτη) και το εσωτερικό της Κρήτης. Πιθανότητα για τοπικές μπόρες υπάρχει και στα Επτάνησα. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά παντού.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολη και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31-32 και τοπικά τους 33-34οC.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ στο νότιο από δυτικές με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αρχικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι προς το απόγευμα και υπαρχει μικρή πιθανότητα για παροδική μπόρα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια-βορειοανατολικά προάστια. Από το βράδυ οι νεφώσεις θα διαλυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 και τοπικά 33οC, με τη μέγιστη στα νότια και ανατολικά παραθαλάσσια να είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-3 και τοπικά στα νότια παραθαλάσσια 4 μποφόρ, εκτός από τα βόρεια και ανατολικά του νομού που θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι με την ίδια ένταση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αίθριος καιρός αρχικά με λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι και το απόγευμα και θα σημειωθεί τοπική μπόρα ή και παροδική καταιγίδα στα βόρεια ορεινά και πιθανόν το εσωτερικό του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *