Καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας επικράτησε την Τετάρτη και μόνο κυρίως στη βόρεια χώρα εκδηλώθηκαν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Την Πέμπτη η αστάθεια φαίνεται ότι θα είναι πιο εκτεταμένη στον ηπειρωτικό κορμό, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει λίγο.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αρχικά αναμένεται καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όμως στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες στις Σποράδες, τη νοτιοανατολική Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τη βορειοανατολική Στερεά (Φθιώτιδα) θα δώσουν τοπικές μπόρες. Επιπλέον, τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και στη βόρεια-βορειοδυτική Κρήτη (στα ορεινά). Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου, την ανατολική Μακεδονία, τη δυτική-νοτιοδυτική Χαλκιδική, τη Θεσσαλία (εκτός από τα ανατολικότερα τμήματα), τη δυτική Μακεδονία, την ανατολική, τα βόρεια και δυτικά κυρίως τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας,το εσωτερικό της Ηπείρου και της Πελοποννήσου (συμπεριλαμβανομένης και τη νότιας-Ταύγετος). Από το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν όμως στην κεντρική Μακεδονία και μέρος της δυτικής θα συνεχίσουν και ειδικά στην κεντρική θα είναι πιο γενικευμένα. Στην υπόλοιπη χώρα, δηλαδή στα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου(μόνο η Κεφαλλονιά είναι υποψήφια για τοπική μπόρα ή και καταιγίδα) και τα υπόλοιπα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας ο καιρός θα είναι γενικά καλός με λίγες νεφώσεις.

Πάντως, τα περισσότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως γύρω από τα ορεινά, ενώ οι περιοχές που θα επηρεστούν πιο γενικευμένα θα είναι η δυτική κεντρική και βόρεια Θεσσαλία, τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και η δυτική Μακεδονία, ενώ οι χαλαζοπτώσεις θα είναι εξαιρετικά τοπικές και όχι ισχυρές ούτε με μεγάλου μεγέθους χαλάζι.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33-34 και τοπικά τους 35οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6 και πολύ τοπικά στο κεντρικό 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις έως και το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32-33οC, με τη μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά να είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 3-5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφώσεις κατά διαστήματα πιο αυξημένες με ενδιάμεσα διαστήματα ηλιοφάνειας. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν μπόρες και τοπική καταιγίδα στο εσωτερικό του νομού, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα γενικευτούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 31οC. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *