Αλλή μια μέρα με πολύ καλό καιρό και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ήταν το Σάββατο επιβεβαιώνοντας την αρχική φράση του ρητού ο Φλεβάρης και αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει. Την Κυριακή οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν, όμως οι νεφώσεις θα είναι πολύ περισσότερες σε όλη τη χώρα.

Tην Κυριακή, αναμένονται αραιές νεφώσεις (υψισυννεφιές-ανακλούν μερικώς την ηλιακή ακτινοβολία), οι οποίες το πρωί θα είναι αυξημένες στη βόρεια Ελλάδα, ενώ σταδιακά από το μεσημέρι θα αυξηθούν και στην κεντρική χώρα, ενώ μέχρι το βράδυ και στη νότια. Επιπλέον, νεφελώδης καιρός θα επικρατήσει στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική-βορειοδυτική Πελοπόννησο από το πρώι, όπου θα σημειώνονται αθενείς τοπικές μπόρες (στη δυτική Πελπόννησο πολύ ασθενή και πολύ τοπικά φαινόμενα, κυρίως γύρω από τα ορεινά), ενώ από το μεσημέρι θα είναι τοπικά αυξημένες οι νεφώσεις στο ανατολικό Αιγαίο, τη δυτική Κρήτη και τη Θράκη, οπότε και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές ψιχάλες στη νότια Θράκη και τα βόρεια Δωδεκάνησα(τίποτα αξιόλογο).

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη δυτική και βόρεια χώρα (14-15οC μέγιστες θερμοκρασίες),λόγω συννεφιάς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 18 και τοπικά 19-20οC.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-5 και τοπικά στο νότιο 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν στο βόρειο σε δυτικούς 2-3 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις (ανακλούν μερικώς την ηλιακή ακτινοβολία) οι οποίες θα αυξηθούν από το μεσημέρι και το βράδυ θα σημειωθούν ψιχάλες (τίποτα το αξιόλογο). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 και τοπικά στη βόρεια Αττική (υπήνεμη πλευρά στο νοτιά, της Πάρνηθας) και τα ανατολικά 18-19οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες υψισυννεφιές μέχρι και το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με πολύ ασθενή ένταση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *