Ζέστη επικράτησε σε πολλές περιοχές, την Παρασκευή, κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 33-34 και τοπικά 35-36οC. Το Σάββατο θα κορυφωθεί αυτό το ήπιο κύμα ζέστης, το οποίο αφορά κυρίως τα ανατολικά ηπειρωτικά και την Πελοπόννησο, ενώ θα σημειωθούν και λίγες μπόρες κυρίως στη δυτική-βορειοδυτική χώρα.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, αναμένονται χαμηλές νεφώσεις στο Ιόνιο, την Ήπειρο (κυρίως τα δυτικά τμήματα), τη δυτική Στερεά(κυρίως τα δυτικά τμήματα) και τη δυτική Πελοπόννησο(κυρίως τα δυτικά τμήματα), οπότε και θα σημειωθούν μπόρες, κατά βάση ασθενείς, στη παράκτια της Ήπείρου και το Ιόνιο (κυρίως το βόρειο). Σε αυτές τις περιοχές η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ημιορεινά και περιοχές χαμηλού υψομέτρου. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματίνων ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στο εσωτερικό της Ηπείρου (πιθανότητα και για τοπική καταιγίδα), της δυτικής Στερεάς, τα ορεινά της βόρειας-βορειοδυτικής Πελοποννήσου και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες γύρω από τα ορεινά. Μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες μπόρες υπάρχει και στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά των νομών Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Τις βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη η ορατότητα σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου και ημιορεινές περιοχές στα δυτικά τμήματα της Πελοποννήσου και τη δυτική Στερεά.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 35-36 και τοπικά 37oC, ενώ στη δυτική και βόρεια χώρα τους 31-32 και τοπικά 33οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 2-4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ (στο νότιο θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι δυτικών-νοτιοδυτικών διευθύνσεων με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με λίγες μόνο νεφώσεις το βράδυ στα βορειοδυτικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34οC, ενώ στη δυτική θα φτάσει και τοπικά τους 35-36οC. Στα νότια παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, εκτός από τη δυτική Αττική που θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ (από το απόγευμα).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29-30οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *