Με τοπικές βροχές στο Αιγαίο και πολύ τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά κύλησε η Κυριακή με τους μέτριους βοριάδες να επιμένουν για τελευταία μέρα. Αλλαγή του καιρικού σκηνικού αναμένεται τη Δευτέρα στη χώρα μας με στροφή των ανέμων σε νοτιάδες και σταδιακή ενίσχυσή τους, οι οποίοι βαθμιαία θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία και θα φέρουν βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα, αναμένονται τοπικές βροχές το πρωί  στη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ πιο ασθενή θα είναι φαινόμενα το στη Χαλκιδική. Από το μεσημέρι προς το απόγευμα θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές στο Ιόνιο και σταδια κά στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Θεσσαλία και τη δ υτική Πελοπόννησο και κυρίως το εσωτερικό της. Τα φαινόμενα θα είναι πιο αξιόλογα στην Ήπειρο και κυρίως το εσωτερικό της, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι με τη μορφή σύντομης μπόρας.  Το   βράδυ θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Επιπλέον, σύντομες μπόρες θα σημειωθούν το βράδυ και στη Θράκη, τη δυτική Μακεδονία και τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη. Χιόνια θα πέσουν στην Πίνδο (κυρίως στο βόρειο κομμάτι της) πάνω από τα 1700-1800 μέτρα περίπου.

Ο υδράργυρος θα σημειώσει άνοδο από το απόγευμα, όμως το πρωί θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 και το βράδυ 6 μποφόρ, εκτός από τα νοτιοανατολικά που θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι 2-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με ένταση 4-6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ:. Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις και νεφώσεις χαμηλού ύψους. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-5 και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, που θα διαλυθούν το βράδυ. Ψιλόβροχο θα σημειωθεί στη Χαλκιδική το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *