Μέχρι και τους 20οC, έφτασε ο υδράργυρος το μεσημέρι σε αρκετές περιοχές του κεντρονότιου λεκανοπεδίου. Ανοιξιάτικο καιρικό σκηνικό αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα και την Τρίτη με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 20Οc, σε αρκετές περιοχές.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Λίγες νεφώσεις θα σχηματιστούν στο Αιγαίο και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, ενώ το βράδυ θα επικρατήσουν χαμηλές νεφώσεις στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας το μεσημέρι τους 18-20 και τοπικά τους 21-22οC. Περιορισμένος θα είναι ο παγετός κυρίως στη δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, εκτός από τα νοτιοανατολικά που θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι με ένταση 2-3 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18οC. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19oC. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους με την ίδια ένταση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *