Η αφρικάνικη σκόνη κάλυπτε για άλλη μία μέρα τον ουράνιο θόλο, περιορίζοντας την ορατότητα σε μεγάλο μέρος της χώρας. Την Πέμπτη, η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης θα είναι πολύ έντονη και θα συνδυαστεί με τοπικές βροχές στη δυτική και βόρεια χώρα κυρίως, οπότε και θα σημειωθούν “λασποβροχές”.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αναμένονται τοπικές βροχές έως και μέτριας έντασης λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία, ενώ μέχρι το πρωί και στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη. Λιγότερα (ασθενούς έντασης βροχή ή ψιχάλες) και πολύ τοπικά φαινόμενα θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά και τη βόρεια-βορειοδυτική Πελοπόννησο, τα οποία θα είναι κάπως πιο αξιόλογα στα ορεινά. Από το μεσημέρι και έπειτα θα σημειώνονται μπόρες σε Ήπειρο, Ιόνιο(λιγότερα φαινόμενα), δυτική Στερεά, Θεσσαλία (κυρίως δυτική και βόρεια), Μακεδονία, Θράκη και το βράδυ στη βορειοαδυτική Πελοπόννησο. Οι βροχές θα είναι πιο αξιόλογες κυρίως σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, ενώ θα έχουν τη μορφή λασποβροχής. Το απόγευμα-βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν και λίγες σποραδικές καταιγίδες στη βορειοδυτική χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν αυξημένες νεφώσεις με σημαντικές συγκεντρώσεις αφρικάνικης σκόνης, οπότε και θα επικρατεί μουντός καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως θα είναι τοπικά περιορισμένη στη Θράκη τη νότια Πελοπόννησο και τη νοτιοανατολική Στερεά.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με την Τετάρτη (19-20 και τοπικά 21-22οC στα ηπειρωτικά).

Οι άνεμοι στο Αιγάιο θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 6-8 και τοπικά 9 μποφόρ, ενώ και στο Ιόνιο θα πνέουν από τις ίδιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

ΑΤΤΙΚΗ: Μουντός νεφελώδης καιρός (μικρά και αμυδρά διστήματα ηλιοφάνειας) με περιορισμένη ορατότητα (ειδικά τις νυχτερινές-πρωινές ώρες) με ψιχάλες ή/και ασθενή λασποβροχή τις πρώτες πρωινές ώρες. Έντονη μεταφορά αφρικάνικης σκόνης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 4-5 και στα βόρεια (κυρίως στην υπήνεμη πλευρά της Πάρνηθας) 6-7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός με ασθενείς μπόρες (λασποβροχές) κατά διαστήματα μέχρι το απόγευμα. Από το βράδυ ο καιρός θα ανοίξει. Έντονη μεταφορά αφρικάνικης σκόνης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *