Η τελευταία μέρα της ημερολογιακής άνοιξης θα κυλήσει όπως και το μεγαλύτερο μέρος της, αφού και πάλι τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, για αύριο Τετάρτη, αρχικά αναμένονται νεφώσεις στην κεντρική και βόρεια χώρα με λίγες τοπικές βροχές στις Σποράδες, το βόρειο Αιγαίο και την Μακεδονία. Από νωρίς το μεσημέρι θα εκδηλώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Στερεά, τη Μακεδονία, την Πελοπόννησο και πιο τοπικά στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Επτάνησα. Παράλληλα, από το μεσημέρι θα εκδηλώνονται λασποβροχές στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Τα πιο έντονα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται στα δυτικά ηπειρωιτκά. Από το βράδυ πάντως τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν. Μεταφορά αφρικάνικης σκόνης θα σημειωθεί στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη και θα φτάνει στα περισσότερα ηπειρωτικά τους 27-28οC, ενώ στο Αιγαίο δε θα ξεπερνά τους 23-25 και τοπικά στην Κρήτη τους 26οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις αρχικά, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βορειοδυτικά τμήματα του νομού και του λεκανοπεδίου. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη δυτική Αττική. Στα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα του νομού υπάρχει πιθανότητα για πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για βροχή παροδικού χαρακτήρα νωρίς το πρωί. Από νωρίς το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25οC. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *