Τοπικά έντονες καταιγίδες σημειώθηκαν και θα εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στα βορειοανατολικά αλλά και στη Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά το Σάββατο. Την Κυριακή ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος στη βορειοανατολική χώρα με τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία δε θα μεταβληθεί σημαντικά.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, αναμένοντας τις νυχτερινές έως πρώτες πρωινές ώρες τοπικές μπόρες και καταιγίδες (σε εξασθέση όσο περνάει η ώρα) στο βορειοανατολικό Αιγάιο (Λέσβο, Λήμνο κλπ), τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη, τη Χαλκιδική και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (νομός Σέρρων, ανατολική Θεσσαλονίκη). Τα φαινόμενα θα είναι κατα τόπους έντονα, όσον αφορά κυρίως τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχής (πολύ νερό σε μικρό χρονικό δίαστημα) και τις πιθανόν τοπικά έντονες χαλαζοπτώσεις. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν και θα εξασθενήσουν και μόνο στην κεντρική Μακεδονία υπάρχει πιθανότητα να συνειχστούν τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35οC, με τη μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά να είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οπόιες θα αυξηθούν στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί μπόρα στα ανατολικά του νομού. Μικρή είναι η πιθανότητα να εκδηλωθεί τοπική μπόρα και δυτικότερα το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30-31οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *