Ηλιοφάνεια επικράτησε σε μεγάλο μέρος της χώρας την Κυριακή με την αστάθεια να περιορίζεται σημαντικά και κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Τη Δευτέρα η αστάθεια θα είναι λίγο περισσότερη αλλά θα αφορά και πάλι κυρίως περιοχές γύρω από ορεινά σημεία της χώρας.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα, αρχικά αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις στη βόρεια χώρα και το Ιόνιο. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, το εσωτερικό της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, τη βορειοανατολική Στερεά, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως γύρω από τα ορεινά), τη δυτική Θράκη (γύρω από τα ορεινά) και το εσωτερικό της Πελοποννήσου. Γενικά τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως γύρω από τα ορεινά, ενώ κάπως πιο εκτεταμένα φαίνονται να είναι στη δυτική Μακεδονία και τα δυτικά και βόρεια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, όπου θα διατηρηθούν και πρόσκαιτα μέχρι το βράδυ, ενώ στα υπόλοιπα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με την Κυριακή, οπότε και θα φτάσει τους 33-34 και τοπικά 35οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός αρχικά με λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34-35οC, με τη μέγιστη στα νότια και ανατολικά παραθαλάσσια να είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ, ενώ στα βόρεια και ανατολικά από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός αρχικά με λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι και το απόγευμα και θα σημειωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως γύρω από τα ορεινά (πιθανότητα να επηρεαστεί η πόλη και κυρίως οι πιο ανατολικές περιοχές). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32-33οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *