Για άλλη μία μέρα θα επικρατήσει άστατος καιρός τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει λίγο πιο κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, για αύριο Τρίτη, αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, εκτός από τα Δωδεκάνησα και τη βόρεια Θράκη όπου θα σημειωθούν παροδικές βροχές. Από νωρίς το μεσημέρι θα εκδηλώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το εσωτερικό της Πελοποννήσου, τη Στερεά και κυρίως τη δυτική, αλλά και σε πιο τοπικό επίπεδο στο εσωτερικό της Κρήτης, τη Ρόδο, την Κεφαλλονιά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χαλάζι θα πέσει κατά τόπους κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο. Πάντως, τα φαινόμενα θα επικεντρώνονται κυρίως γύρω από τα ορεινά, ενώ από το βράδυ σταδιακά θα περιοριστούν και θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη και θα φτάνει στα περισσότερα ηπειρωτικά τους 26-28οC, ενώ στο Αιγαίο δε θα ξεπερνά τους 23-25 και τοπικά στην Κρήτη τους 26οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Διάσπαρτες νεφώσεις αρχικά, οι οποίες από το μεσημέρι θα δώσουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες ιδίως στα κεντρικά, βόρεια και ανατολικά τμήματα του λεκανοπεδίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφώσεις αρχικά οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο εσωτερικό του νομού. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26οC. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *