Μπόρες και λίγες καταιγίδες εκδηλώθηκαν σημέρα στον ηπειρωτικό κορμό και κυρίως γύρω από τα ορεινά, ενώ ο υδράργυρος ανέβηκε λίγο. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι ακρετά άστατος στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, αναμένεται ο καιρός να είναι πιο άστατος, οπότε ήδη από το ξημέρωμα θα σημειώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην ανατολική-βορειοανατολική Θεσσαλία (πιο μικρή πιθανότητα για τη βόρειοανατολική Στερεά), οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην ηπειρωτική χώρα και θα σημειωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο, τη δυτική και βόρεια Στερεά, τη Θεσσαλία εκτός από τα ανατολικά τμήματα της, τη δυτική Μακεδονία και την κεντρική και νότια Πελοπόννησο. Πιο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας αλλά και τη δυτική Χαλκιδική ενώ αυξημένη είναι η πιθανότητα για βροχή ή και καταιγίδα στα νησιά του Ιονίου και κυρίως στην Κεφαλλονιά. Από το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν όμως τοπικές καταιγίδες θα διατηρηθούν στη βόρεια Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία. Τέλος, οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, οπότε και θα κυμανθεί στα βόρεια από 17 έως 36οC, στα κεντρικά από 18 έως 36 και στη νότια νησιωτική χώρα από 23 έως 31οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και τοπικά στο κεντρικό 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια του νομού μέχρι και το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 33οC, με τη μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά να είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρκετές νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα δώσουν τοπικές μπόρες και παροδική καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 32οC.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *