Μπόρες και τοπικές καταιγίδες σημειώθηκαν την Κυριακή σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, χωρίς όμως τα φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα έντονα όπως το Σάββατο. Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και τοπικά στην Κρήτη.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα, αναμένονται μέσα στη νύχτα μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και πιθανόν τη δυτική Θράκη, ενώ το πρωί μπόρες και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στην Εύβοια (κεντροβόρεια πλευρά του Αιγαίου), τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως στα ορεινά) και τη νότια και ανατολική Χαλκιδική. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις γύρω από τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στο εσωτερικό της Ηπείρου και τη δυτικής Στερεάς, την ανατολική-βορειοανατολική και νοτιοανατολική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την ανατολική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Θράκη. Μπόρες και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στο εσωτερικό της Κρήτης (κυρίως ανατολικά των ορεινών όγκων), αλλά και πολύ τοπικά στην Κεφαλλονιά. Από το βράδυ σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο υπάρχει πιθανότητα να εκδηλώνονται κάποια φαινόμενα. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική-βορειοανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική-νοτιοανατολική Στερεά, τη βόρεια Θράκη θα είναι εκτεταμένα και δε θα αφορούν μόνο περιοχές γύρω από τα ορεινά, αλλά και πεδινές ή/και παραθαλάσσιες. Τα φαινόμενα στις παραπάνω περιοχές θα συνοδεύονται από ραγδαίες βροχοπτώσεις ικανές να δημιουργήσουν τοπικά μικροπλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και τοπικές χαλαζοπτώσεις (στη βορειοανατολική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη νοτιοανατολική Στερεά είναι πιο πιθανό να σημειωθούν ισχυρές χαλζοπτώσεις (με μεσαίου μεγέθους χαλάζι).

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα φτάνει στα ηπειρωτικά τους 31-32 και τοπικά 33-34οC.

Οι άνεμοι στο κεντροβόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο από δυτικές-νοτιοδυτικές 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις αρχικά, οι οποίες γρήγορα το μεσημέρι θα αυξηθούν και ο καιρός θα καταστεί άστατος με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Εκτός φαινομένων θα μείνουν τα νότια προάστια και η νοτιοανατολική Αττική (πιθανόν και το κέντρο), ενώ από το βράδυ ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Οι βροχές θα είναι τοπικά έντονες ειδικά στα βόρεια-βορειοανατολικά τμήματα του νομού, ενώ θα σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32οC. Οι άνεμοι στα νότια και δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ, ενώ στα βόρεια και ανατολικά από ανατολικές-βορειοανατολικές 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Διάσπαρτες νεφώσεις αρχικά, οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι στα ορεινά και το εσωτερικό του νομού και εκεί θα σημειωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα προς το βράδυ σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν και θα παραμείνουν διάσπαρτες νεφώσεις. Μικρή είναι η πιθανότητα να επηρεαστεί η πόλη με περισσότερες πιθανότητες να έχουν οι περιοχές πιο κοντά στον ορεινό όγκο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30-31οC. Οι άνεμοι θα πνεόυν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *