Η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης έγινε ιδιαίτερα αισθητή τη Δευτέρα, αφού πέρα από το γεγονός ότι οι συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα ήταν μεγαλύτερες συνδυάστηκε και με λασποψιχάλες ή λασποβροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας. Την Τρίτη οι συγκεντρώσεις αφρικάνικης σκόνης θα είναι μικρότερες, όπως και οι νεφώσεις όμως δε θα λείψουν οι τοπικές μπόρες ειδικά στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αναμένονται μέχρι και τις πρωινές ώρες τοπικές μπόρες, παροδικού χαρακτήρα στη νότια-νοτιοδυτική Πελοπόννησο (κυρίως Μεσσηνία), τα νότια νησιά του Ιονίου (κυρίως Ζάκυνθο) και τη δυτική Κρήτη. Ταυτόχρονα, λίγα τοπικά ασθενή φαινόμενα θα σημειωθούν και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο (πιο αξιόλογα στα ορεινά) και τη νοτιοανατολική Στερεά, αλλά και τα Δωδεκάνησα. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις γύρω από τα ορεινά της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Πελοποννήσου και της ανατολικής Στερεάς και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες μέχρι το απόγευμα. Επιπλέον, νωρίς το μεσημέρι λίγες ασθενείς βροχές ή ψιχάλες θα σημειωθούν και στις Κυκλάδες. Από το βράδυ ο καιρός θα είναι βελτιωμένος παντού. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αρκετά διαστημάτα ηλιοφάνειας με παροδικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στη Θεσσαλία, τη Θράκη και τη Μακεδονία (στα δυτικά τμήματά της κεντρικής Μακεδονίας θα σημειωθούν και τοπικές ομίχλες). Η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης θα είναι αισθητή κυρίως στην ανατολική-βορειοανατολική χώρα.

Ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 20 και τοπικά 21-22οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Στο νότιο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, με σημαντική εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ στο βόρειο από βόρειες 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Μέχρι και τις πρωινές ώρες αυξημένες νεφώσεις με ψιχάλες και τοπικά ασθενή βροχή, παροδικού χαρακτήρα. Από το μεσημέρι, ενώ οι νεφώσεις γενικά θα αραιώσουν στο νομό, στη βόρεια Αττική θα σημειωθεί παροδική μπόρα προς το απόγευμα. Από το βράδυ θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19οC, ενώ στα νότια και ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις μέχρι και τις πρωινές ώρες, ενώ στη συνέχεια θα περιοριστούν γύρω από τα ορεινά και το βράδυ θα διαλυθούν και εκεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18-19οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-3 και πρόσκαιρα 4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *