Μπόρες και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες σημειώθηκαν στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας την Τετάρτη, ενώ η θερμοκρασία για άλλη μια μέρα έφτασε σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας τους 36-37οC. Την Πέμπτη αν και θα συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες ο καιρός θα καταστεί ακετά άστατος στη βόρεια-βορειοδυτική χώρα με τοπικές βροχές και παροδικά ισχυρές καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αναμένονται αρχικά (πριν το ξημέρωμα) λίγες μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και τη δυτική Μακεδονία (πιο μικρή πιθανότητα για την Ήπειρο), ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στο εσωτερικό της Ηπείρου, τη δυτική Μακεδονία, το εσωτερικό της δυτικής Στερεάς (εσωτερικό Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανία), τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, αλλά και το εσωτερικό και τα νοτιοδυτικά τμήματα της Πελοποννήσου (μόνο μπόρες εκεί). Τα φαινόμενα θα είναι πιο εκτεταμένα και πιο ισχυρά (όχι κάτι ακραίο πάντως, κυρίως μπορεί να προκληθούν μικροπροβλήματα από τον όγκο νερού που θα πέσει σε μικρό χρονικό διάστημα) στη δυτική και κεντρική Μακεδονία (ειδικά στα βόρεια τμήματα της), ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι πολύ πιο τοπικά και κυρίως γύρω από τα ορεινά. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν σταδιακά και μόνο στην κεντρική Μακεδονία θα επιμείνουν για λίγο ακόμα πριν σταματήσουν και εκεί. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίρθιος.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει σημαντική μεταβολή (προφανώς στις περιοχές που θα υπάρχουν φαινόμενα θα πέσει αρκετά πρόσκαιρα όμως) και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36-38 και τοπικά 39οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37οC, με τη μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά να είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Διάσπαρτες νεφώσεις αρχικά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Από το μεσημέρι θα αυξηθούν οι νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Το απόγευμα προς το βράδυ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρα πιο εξασθενημένα να επηρεαστεί και η πόλη τη Θεσσαλονίκης. Από το βράδυ σταδικά ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλο το νομό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *