Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα την Κυριακή, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης χώρας ο καιρός ήταν γενικά καλός. Τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα είναι αρκετά πιο περιορισμένα, ενώ η θερμοκρασία στη δυτική Ελλάδα μετά τη σημερινή παροδική πτώση θα ξανανέβει.

Πιο αναλυτικά, μέχρι και τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις στη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες κυρίως στο εσωτερικό της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Θράκη (κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα), τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, ενώ πολύ πιο τοπικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τα ορεινά της δυτικής Στερεάς, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και των δυτικών τμημάτων της κεντρικής Μακεδονίας. Τέλος, πιθανότητα για παροδική μπόρα ή και καταιγίδα υπάρχει στα βορειοανατολικά ορεινά της Πελοποννήσου και της βορειοανατολικής Στερεάς. Το βράδυ ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί. Στην υπολοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά άιθριος καιρός και μόνο το πρωί στις Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο θα υπάρχουν χαμηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στη δυτική χώρα οπότε και θα φτάσει στα δυτικά ηπειρωτικά τους 28-29 και τοπικά 30οC, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 31-32 και τοπικά 33-34οC.

Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο βόρειο αρχικά από δυτικές 2-4 μποφόρ και από το απόγευμα νότιες με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30-31οC. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2-4 και στα δυτικά 5 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στρταφούν σε νότιους 2-4 μποφόρ, εκτός από τα δυτικά που θα παραμείνουν δυτικοί.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι στα ανατολικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29οC. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *