Τοπικές μπόρες και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες σημειώθηκαν στη χώρα την Τετάρτη, με τη θερμοκρασία να παραμένει σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Την Πέμπτη οι μπόρες θα εντοπίζονται κυρίως στη βόρεια-βορειοανατολική χώρα.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός αρχικά σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες κατά μήκος της οροσειρά της Πίνδου και τη δυτική Μακεδονία, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (πιο γενικευμένα φαινόμενα και επηρεάζοντας και πεδινές περιοχές). Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 23-24 και τοπικά τους 25-26οC.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 και στα νοτιοανατολικά 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι 2-3 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23οC, ενώ η μέγιστη στα νότια και ανατολικά παραθαλάσσια θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι-απόγευμα και πιθανότητα για τοπικές μπόρες γύρω από αυτά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22-23οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *