Τοπικές καταιγίδες σημειώθηκαν στη βόρεια-βορειοδυτική χώρα την Τρίτη, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα επικράτησε γενικά αίθριος καιρός. Την Τετάρτη, θα συνεχιστεί η αστάθεια αλλά με λιγότερες μπόρες και καταιγίδες και πιο περιορισμένες, ενώ ο υδράργυρος θα ανέβει.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός τις πρωινές ώρες με παροδικές νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά τμήματα του μεγαλύτερου μέρους της ηπειρωτικής χώρας (εκτός από τη νοτιοανατολική Στερεά) και θα σημειωθούν μπόρες και λίγες σποραδικές καταιγίδες κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου (λιγότερα φαινόμενα στα νότια τμήματα), την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τα βόρεια τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, αλλά και της Θεσσαλίας. Πιθανότητα για πολύ τοπικού επιπέδου μπόρα υπάρχει και στη δυτική Πελοπόννησο (ορεινή Ηλεία-Αρκαδία). Το βράδυ τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν παντού. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με παροδικές αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26-27 και τοπικά τους 28οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με λίγες αραιές νεφώσεις τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25-26οC, ενώ η μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα αυξηθούν στα ορεινά και μέχρι το απόγευμα θα σημειωθούν μπόρες γύρω από αυτά και κυρίως στα βόρεια τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *