Για άλλη μια μέρα η θερμοκρασία στην κεντρική και βόρεια χώρα έπεσε σε πολλές περιοχές υπό του μηδενός. Χαρακτηριστικό ήταν ότι στην Καστοριά η λίμνη πάγωσε με την ελάχιστη θερμοκρασία το πρωί να φτάνει τους -6,1οC. Ο παγετός το πρωί θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, όμως το μεσημέρι η θερμοκρασία θα ανέβει σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Την Παρασκευή, παραμονή Χριστουγέννων, αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα σχηματιστούν έως τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία, ενώ στη Θράκη θα σημειωθούν ασθενείς μπόρες στα νότια-νοτιοανατολικά τμήματα το μεσημέρι. Από τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα (δυτική Στερεά, Ήπειρο, Ιόνιο και δυτική-βορειοδυτική Πελοπόννησο) θα αυξηθούν, ενώ νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στη συνέχεια και στα Δωδεκάνησα. Τοπικές ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στην Ήπειρο, το βόρειο Ιόνιο και πιθανόν τα ορεινά της δυτικής Στερεάς και το βράδυ στις νότιες Κυκλάδες και τα δυτικά τμήματα των Δωδεκανήσων. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά και κυρίως στη δυτική Θεσσαλία.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά τους 10-12 στα κεντρικά και βόρεια και τους 13-14οC στα υπόλοιπα, όμως το πρωί θα σημειωθεί εκ νέου παγετός σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με διάσπαρτες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες, οπότε και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη (πολύ υψηλή σχετική υγρασία). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14-15οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 και στα δυτικά 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10-11οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *