Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς επικράτησε γενικά αίθριος καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ μονο στα νοτιότερα τμήματα της χώρας σημειώθηκαν βροχές οι οποίες στην Κρήτη ήταν έντονες. Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα είναι καλός σχεδόν σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα ανέβει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα αναπτυχθούν πρώτα στη Μακεδονία και τη Θράκη και στη συνέχεια στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες και μέχρι το βράδυ και στα Δωδεκάνησα. Πιθανότητα για τοπικές ψιχάλες ή και ασθενείς βροχές υπάρχει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα (το βράδυ) και τη Θράκη (άνευ σημασίας). Κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών μέχρι προμεσημβρινών ωρών θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και κυρίως γύρω από τα ορεινά, όπου θα σημειωθούν λίγα φαινόμενα. Πειρορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες θα αναπτυχθούν τις πρωινές ώρες στα νότια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και στα νοτιοδυτικά τμήματα της Θράκης (στην περιοχή της Θάσου, της Καβάλας και της Ξάνθης).

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 18-19 και τοπικά 20οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και στα βορειοδυτικά (στην περιοχή του Θερμαϊκού) 5-6 μποφόρ αππό το απόγευμα. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 4-6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες (πιθανή δημιουργία φακοειδών νεφών από το μεσημέρι και μετά). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17οC. Οι άνεμοι θα πνεόυν από μεταβλητές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους 3-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες, ενώ από το μεσημέρι θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 και το βράδυ 5-6 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *