Σημαντική επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός την Τρίτη με κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και τις τοπικές βροχές, τις καταιγίδες, αλλά και τα χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο. Την Τετάρτη ο καιρός θα βελτιωθεί και ο υδράργυρος θα σημειώσει αισθητή άνοδο.

Πιο αναλυτικα, την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών θα σημειώνονται τοπικές μπόρες στην νότια Εύβοια και την ανατολική-βορειοανατολική Αττική, τις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα νότια Δωδεκάνησα (και πρόσκαιρες καταιγίδες εκεί). Το πρωί τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και σταδιακά θα εξασθενήσουν και εκεί. Χιόνια θα πέσουν στην Κρήτη πάνω από τα 700-800 μέτρα, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στη νότια Εύβοια και τη βορειοανατολική Αττική πάνω από τα 500 μέτρα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια τμήματα της Μακεδονίας, ενώ πιο αυξημένες θα είναι στη Θράκη από το μεσημέρι και έπειτα.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 12-13 και τοπικά 14οC.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ αρχικά, ενώ από το μεσημέρι στο βόρειο-βορειοανατολικό τμήμα του θα είναι μεταβλητοί 2-4 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 6-8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα εξασθνεήσουν από το απόγευμα στα νότια τμήματα του.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες βροχές μετά τα μεσάνυχτα στα ανατολικά-βορειοανατολικά (πρόσκαιρα και στο λεκανοπέδιο) και χιόνια πάνω από τα 400-500 μέτρα. Γρήγορα οι νεφώσεις θα διαλυθούν και από το πρωί θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια εκ νέου από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13-14οC (στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12-13οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *