Τοπικές βροχές σημειώθηκαν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός ηταν γενικά αίθριος. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Το Σάββατο, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα (δυτική Στερεά, Ήπειρο, Ιόνιο και δυτική Πελοπόννησο), οι οποίες θα δίνουν σε τοπικό επίπεδο ψιλόβροχο (τίποτα αξιόλογο), ενώ τοπικά αυξημένες νεφώσεις θα υπάρχουν στη Θράκη αλλά και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες, χωρίς να αναμένονται φαινόμενα. Επιπλέον, από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν, από τα βορειοδυτικά, με επέκταση στη βόρεια, κεντρική και ανατολική χώρα. Τέλος, προς τα μεσάνυχτα θα σημειωθούν ασθενείς μπόρες στις νότιες Κυκλάδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 13-14 (βόρεια) και τοπικά 15-16οC.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγάιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο νότιοι-νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις οι οποίες προς τα μεσάνυχτα θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11-12οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *