Η σκόνη σήμερα έκανε αισθητή την παρουσία της στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λασποψιχάλες ή ασθενείς λασποβροχές. Όπως σας είχαμε ενημερώσει από τη Δευτέρα, αύριο, Σάββατο θα είναι η μέρα με την πιο έντονη μεταφορά σκόνης, αλλά και με άνοδο της θερμοκρασίας στα νότια και τα δυτικά τμήματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο αναμένονται αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες θα είναι πιο πυκνές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Επιπλέον, από τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες και μετά οι αραιές νεφώσεις θα είναι αυξημένες στην περιοχή της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια (προσήνεμη πλευρά στο Αιγαίο) αλλά και τη δυτική Μακεδονία θα σχηματίζονται χαμηλές νεφώσεις, ιδίως γύρω από τους ορεινούς όγκους, και η ορατότητα τοπικά θα είναι περιορισμένη. Στα ορεινά και ημιορεινά των συγκεκριμένων περιοχών είναι πιθανό να σημειωθεί ψιλόβροχο άνευ ιδιαίτερης σημασίας. Τέλος, αυξημένη συννεφιά θα επικρατεί κατά περιόδους και στην υπόλοιπη Μακεδονία, χωρίς να σημειώνονται φαινόμενα. Από τις βραδινές ώρες θα αυξηθούν οι νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο.

Η μεταφορά σκόνης θα είναι αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με ιδιαίτερη έμφαση τη νότια, όπου ο ουρανός θα είναι κόκκινος.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, κυρίως στη δυτική και νότια χώρα, οπότε και στην Κρήτη θα ξεπεράσει τους 30οC.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 6-7 μποφόρ, ενώ στο νοτιοανατολικό από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 7-8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ. Στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 μποφόρ και στον Πατραϊκό κόλπο 7-8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ένταση 3-4 μποφόρ. Στο νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4-5 μποφόρ. Τέλος, τις πρώτες πρωινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή της Μάνης και των Κυθήρων θα πνέουν θυελλώδεις ανατολικοί άνεμοι με ένταση 7-8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Μουντός καιρός με χαμηλή νέφωση στα βόρεια-βορειοανατολικά και βορειοδυτικά του νομού και περιορισμένη ορατότητα, κυρίως τις πρωινές ώρες, οπότε και δεν αποκλείεται να σημειωθούν ψεκάδες. Στο κυρίως λεκανοπέδιο αυξημένη συννεφιά κατά περιόδους, αλλά και διαστήματα αμυδρής ηλιοφάνειας (λόγω της μεταφοράς σκόνης). Πιθανότητα για ψιχάλες τις πρώτες πρωινές ώρες στο νομό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-22οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16οC. Οι άνεμοι μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *